Странен проблем с Мазда 121

Форум за любителите на автомобилите с марка Mazda.

Странен проблем с Мазда 121

Мнениеот Mazda » Чет Юли 16, 2009 11:03 am

Здравейте,
Имам следния тъп проблем с Мазда 121 - карам си и изведнъж оборотите започват да падат и съединителя на газта спира да функционира. След малко натискане на съединителя и припомпване и двигателя показва , че има живот в него , но започва да се дави. След като започне да се дави и продължа да настоявам колата тотално спира да работи... Интересно е , че на място мога да си я форсирам здраво и в момента , в който се опитам да потегля и се задавя. Някакви предложения по този проблем :) ?
Mazda

Мазда 121 налягане в бензиновата помпа

Мнениеот Apolen » Чет Юли 16, 2009 7:09 pm

Май нямаш налягане и бензиновата помпа да няма необходимия дебит. Щом колата се форсира на място, а след като тръгнеш се дави, според мен проблема е недостиг на бензин ... :mrgreen:
Apolen

Мазда прегоряла гарнитура , течове от радиатора

Мнениеот Aira » Пет Юли 17, 2009 3:57 pm

Провери да нямаш прегоряла гарнитура и така да прониква вода в двигателя и да не работи равномерно. Също за течове от радиатора или често се пукат водни съединения? Също , ако има загрял мотор виж дали маркучите за водата са твърди. Колата е инжекцион и е малко вероятно да се дави с бензин ... :angry-banghead:
Аватар
Aira

Мазда 121 въздушен и бензинов филтър

Мнениеот Evropeec » Пон Юли 20, 2009 3:38 am

Може да провериш въздушния филтър и бензиновия филтър. Да не би да е мокър въздушния филтър и да не влиза достатъчно въздух ?
Аватар
Evropeec

Re: Странен проблем с Мазда 121

Мнениеот andreycho_ » Нед Юни 20, 2010 12:28 pm

Искам да попитам дали някой има представа къде се намира релето на бензиновата помпа,много ми е важно и спешно,благодаря предварително
andreycho_

Назад към Mazda