Здравейте купих рено клио rs от Еспас Ауто.Обаче превъртия основен лагер в двигателя.Колата е на 45000км.
Вапреки че многократно карах колата в техните сервизи за чукане като шум идващ от двигателя и те не можаха да констатират причината.И сега проявяват некоректност и лажат.Побликувам техния отговор на моето запитване за да се уверите колко некоректни са кам клиентите си.А именно както те обяснявят:"работа на двигателя при
обороти на коляновия вал по-високи от максимално допустимите".Тоест аз сам вкарал двигателя в ужясно високи обороти и сам му превартял лагерите.Моля ако има и други пострадали да се сваржат с мен понеже вече имам самишлиници с които възнамерявяме да направим случая овществено достояние и да ги съдим.
Здравейте г-н Вълчев,
в продължение на нашата среща от днес 06.07.2010 год., проведена по Ваше искане бих искал да обобщя резултата от проведения разговор :
1. Проверих сервизната история на Вашия автомобил и констатирах, че в поръчките за ремонт, с които разполагам не е регистрирано оплакване на клиент "шум , наподобяващ чукане в двигателя". Автомобилът е обслужван редовно, извършвани са гаранционни ремонти и ремонти, заплатени от клиента. Няма ремонти, свързани с оттраняване на неизправности на коляно-мотовилковия механизъм. Не открих забележка или каквато и да е информация в документите за ремонт на автомобила, удостоверяваща че автомобилът Ви е бил предаден след ремонт с видими признаци за неизправност.
2. Посетих автосервиза, в който се намира Вашият автомобил в момента. При направения оглед на автомобила, двигателя и повредените елементи не открих признаци на ненормална експлоатация на автомобила или на експлоатация на автомобила с неизправен двигател (прегряване, липса на двигателно масло и т.н.). Повредени са трети мотовилков и трети основен лагери (надрана лагерна повърхност, следи от превъртане на лагера в леглото му). Има следи от допир на челото на буталото в долната повърхност на цилидровата глава, но буталото е няма видима с просто око механична повреда (счупване, деформация и т.н.)
3. Въз основа на констатираното от мен и на професионалния си опит предполагам, че причината за повредата на двигателя на Вашия автомобил е работа на двигателя при обороти на коляновия вал по-високи от максимално допустимите.
4. Не приемам предоположението за наличие на "фабричен дефект" защото не е възможно двигателят на автомобила да работи повече от 50000 км. с хлабина в лагерите на коляновия вал по-голяма или по-малка от допустимата.
5. Поради факта, че сте собственик на автомобил Renault от серията RS и поради стойността на необходимия ремонт на Вашия автомобил потвърждавам, че дилърът Алианс Ауто-София ще достави необходимите за ремонта резрвни части с допълнителна търговска отстъпка от 10% в сравнение с първоначално предложената цена.
6. Не мога да удовлетворя Вашето искане за 50% заплащане на стойността на резервните части, необходими за ремонта на автомобила Ви.
7. Не мога да удовлетворя Вашето искане за заместващ автомобил. Моля, обърнете се към нашата дилърска мрежа, която е в състояние да Ви предостави автомобил при определени условия.
8. Предоставих Ви техническа информация, необходима за извършване на ремонта на автомобила и съм на разположение в случай на нужда от техническа помощ при извършване на текущия ремонт на автомобила Ви.
Оставм на разположение,
Виктор Младенов

News