Opel Astra 1.4 за и против

Форум за любителите на автомобилите с марка Opel.

Opel Astra 1.4 за и против

Мнениеот Tivito » Пон Сеп 21, 2009 11:48 am

Здравейте,
Реших се да махам тази Астра където я имам 1.8 ламя с екстра разхода от вече 15 /100 газ и реших да си търся Астра 1.4 и да слагам метан. чакам идеи какво да гледам и струва ли си? Съвети всякакви приемам :D
Tivito

Опел Кадет разход на бензин

Мнениеот Genton » Пон Сеп 21, 2009 1:54 pm

Вярно е ламя. Имах Опел Кадет, който гореше 5 извънградско и 7 градско бензин. Винаги карам на бензин, че ми трябва багажника :) А за метана няма да ти остане място.
Една европейска газова уредба е 3000лв.. Но ти си знаеш... Само знам, че 1.4 е икономично.
Genton

Opel Astra 2.0 разход

Мнениеот iffi » Пон Сеп 21, 2009 2:25 pm

Здравей,
Аз карах една година Астра 2.0 и ми харчеше към 7.5 смесен разход (не съм я засичл градско и извънградско, а само пълен резервоар и гледам километрите). Сега карам същата Астра, но 1.6 и харчи към 7.0 литра бензин на сто километра както си го дават по книжката. Предпочитам при тази малка разлика да карам 2000 кубика пак :) Не е толкова голяма разликата в разхода де.
iffi

Намаляване разхода на гориво

Мнениеот Mobipride » Пон Сеп 21, 2009 6:43 pm

Погрешно е мнението, че ако кубатурата на двигателя е по-малка и разхода на гориво ще се намали осезателно. При еднакви условия /гориво, тегло, скорост и терен/ енергията необходима за движение е почти една и съща за различните двигатели. Така, че и разхода е почти еднакъв. Разликата се появява от това, че при по-мощните двигатели педала на газта е много "мек". Другото при по-мощните двигатели, е че износването на двигателя е по-малко поради по-разтоварения режим на работа, което е свързано и със средствата за поддръжка и ремонти.
Смятам, че най-неудачния вариант е на 1400 кубика да се слага газова още повече и метан. Енергията необходима за да търкаляш тази тежка бутилка ще ти изяде "икономията", а удоволствието от карането ще е нулево. Ако смяташ да взимаш нова кола вземи си един турбодизел да се родиш :)
Mobipride

Opel Astra 1.4 combi

Мнениеот 4i4kata » Пон Сеп 21, 2009 7:10 pm

Абсолютно си прав. Карам служебна Опел Астра 1.4 комби и си гори 8.5 градско и около 7 извън.
Икономичната кола е малка и лека, СЪС СРАВНИТЕЛНО ДЪЛГОХОДОВ ДВИГАТЕЛ (поне каре) . Моята е 1.4 82 коня - е как няма да харчи! На Нисан микра със същите параметри му дават ПО КАТАЛОГ 8.2 литра градско, така че за моя фургон е нормално 8.5.
Карал съм и Шкода 120. Тя има изключително балансиран двигател и харчи 8 градско и под 6 извън (все пак с карбуратор е а не инжекцион) но е от 1200 кубика 50 коня :(
Ако от 1400 кубика вадиш 82 коня - ХАРЧИИИИИ.
Така, че ако търсиш икономия - ДИЗЕЛ! Почти всички съвременни коли с малки двигатели са късоходови - което ще рече мощни ама харчат.
Тъй като гледам параметрите, Голф 1.4 трябва да е по-икономичен.
4i4kata

Магията на дизела

Мнениеот vkanev » Вто Сеп 22, 2009 1:54 am

Карал съм на бензин и на газ и на дизел. Дизела го вземах с голямо предубеждение и по стечение на обстоятелства /бях заклет газаджия/, но след като го покарах се омагьосах и вече никой не може да ме убеди в предимствата на газта, изключвам газовите инжекциони, за които чувам добри отзиви. Изминал съм около 80 000 км. на нафта и не съм имал никакви проблеми с горивната уредба, но никога не съм правил компромис с евтини нафти, масла, филтри и консумативи. Средният ми разход (приблизително 50% градско, 50 извънградско) е около 6 литра/100 км, като карам здраво около 110 км/h извънградско и около 140 км/h по магистралите. Голямата разлика която аз усетих е в разхода на гориво при градско каране, разликата в разхода сравнен с бензин и газ е осезателна и никой не може да ме убеди за предимството на газта. Условията за да нямаш проблеми с дизела е да случиш на добър двигател и да не правиш компромиси с качеството на нафтата и консумативите. И сигурно ще си следващия омагьосан.
vkanev

Опел Астра дизел

Мнениеот Tivito » Вто Сеп 22, 2009 2:04 am

Ще се пробвам май с един дизел, но задължително пак Опел Астра! Не е знае какво, но много си ми допадна - здрава кола е за нашите пътища. То и без това дизел се купувал зимата! Ще пробвам :D
Tivito

Re: Opel Astra 1.4 за и против

Мнениеот mimisoffice » Нед Апр 24, 2011 11:06 pm

Тези астри са №1 !!! Няма по - добра кола и е изключително здрава! :) ;)

-----------------------------------
Обяви
Обявите на България
Велики мисли за Фейсбук
Free HD Wallpapers
mimisoffice

Назад към Opel