BMW 318 E36 - възможни проблеми ?

Форум за любителите на автомобилите с марка BMW.

BMW 318 E36 - възможни проблеми ?

Мнениеот Knorka » Нед Сеп 20, 2009 2:07 pm

Харесал съм си едно BMW 318 E36. Има ли нещо по-специално, за което да гледам като го вземам - имам предвид, дали има нещо, което често се чупи или нещо заради което колата ще ми излезе двойно, ако се наложи да го оправям? BMW (макар и 10-15 годишно) значи ли, че всичко което сменям или оправям по него ще ми струва пъти по-скъпо отколкото на някоя по-евтина масова кола?
Knorka

BMW E36 чести дефекти

Мнениеот Wolf » Нед Сеп 20, 2009 2:53 pm

Ако си решил да е BMW E36 гледай внимателно за:
- пусни я да загрява и виж дали поддържа работна температура от 85-95 градуса. Често се случва дефектирал термостат
- провери внимателно за шумове в скоростната кутия при нулева скорост, ако има шумове значи вероятно скоростната кутия е издухана, а това вече е сериозно
- при работещ двигател виж дали пуши черен или синкав дим отзад , ако е така двигатела е издухан и те чакат сериозни проблеми и ремонти
- гледай спирачните дискове да не са изкривени или много износени.
- за да провериш окачването тествай колата по павиран път (примерно по Пиротска) или ако нямаш тая възможност пробвай някой път с дупки, ако чуеш тропания значи и по тая част те чакат ремонти
Това са основните работи горе-долу за които гледаи внимателно!

Препоръка: Ако имаш повече финанси търси кола нов внос, а не такава карана тука в България :)
Аватар
Wolf

Голф, Астра и БМВ

Мнениеот Knorka » Нед Сеп 20, 2009 6:44 pm

Ок ще ги огледам тея неща, и ще накарам някой дето разбира да ги огледа, че аз и да гледам могат пак да ме излъжат :) Но доста взех да се замислям и за един от другите варианти, на който май и ти си се спрял. Иначе Голф или Астра спор няма, че ще е по-евтин за поддръжка, ама като ще е старо и немско, смятам да е БМВ :)
Knorka

БМВ 320 проблемни обороти

Мнениеот seleda » Нед Сеп 20, 2009 7:29 pm

Имам 2 БМВ-та , едното в 318 IS , а другото 320 6 цилиндрово. Наистина харчат много, ама знаеш че БМВ си е БМВ. Ако си купуваш БМВ трябва да знаеш, че често имат проблеми с оборотите. Преди да го купиш вдигни 5000 оборота и виж как работи :handgestures-fingerscrossed:
seleda

Назад към BMW